dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Danoil Exploration køber op i Solsort-feltet

Energistyrelsen har godkendt, at Danoil Exploration A/S køber sig ind i Solsort tilladelserne 4/98 og 3/09 gennem erhvervelsen af Neptune Denmark ApS.
5. OKT 2021 15.44

Det OK a.m.b.a. ejede selskab Danoil Exploration A/S har købt sig ind i Solsort-feltet ved at overtage andele i tilladelserne 4/98 og 3/09 via et opkøb af Neptune Denmark ApS. Det er nu officielt, efter at Energistyrelsen har godkendt opkøbet.

Med opkøbet øger OK-koncernen sine interesser i Nordsøen, og selskabet ejer efter opkøbet 13,96 pct. af andelene i Solsort partnerskabet, som blev indgået i 2015.

I Energistyrelsens godkendelse stilles der bl.a. vilkår om, at OK garanterer over for staten og Nordsøfonden for forpligtelserne i tilladelserne. 

Man skal kun tilbage til sidste år for at se seneste handel med andele i Solsort-feltet. I november godkendte Energistyrelsen således en handel, hvor Ineos via opkøb af selskaberne Spirit Energy Danmark ApS og det norske Spirit Energy Petroleum Denmark AS fra Bayerngas Norge øgede sin andel i Solsort-feltet fra 35 pct. til 65 pct.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet