Coronabekymring lægger et tungt pres på danske aktier

Mærsk og DSV Panalpina er blandt de aktier, som mandag falder på den danske børs på grund af coronabekymring.
24. FEB 2020 11.42

Spredningen af det potentielt dødelige coronavirus er mandag morgen med til at skabe nervøsitet på det danske aktiemarked. Efter godt halvanden times handel falder det danske C25-indeks med mere end tre procent.

Ifølge Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, er investorerne nervøse på grund af den fortsatte spredning af coronavirusset. Blandt andet er flere byer i Italien blevet sat i karantæne, efter at virusset har kostet flere italienere livet, og endnu flere er blevet konstateret smittede.

- Det begynder at komme tæt på.

- Samtidig bliver det synligt for investorerne, at den negative økonomiske konsekvens af at forsøge at inddæmme smittespredningen kan blive rigtig stor for virksomhederne, siger Jacob Pedersen.

Coronavirusen har allerede sat sit klare mærke på oliemarkedet, hvor efterspørgelsen er faldet markant i starten af 2020, da særligt Kina har skruet ned for sit forbrug. 

På den danske fondsbørs er det særligt transport- og luftfartsselskaber, der mandag er ramt af coronabekymringen. Der er således relativt store fald til selskaber som Mærsk, DSV Panalpina og SAS. Årsagen til, at netop de aktier falder ekstra meget, er, at virksomhederne tjener deres penge på at fragte enten varer eller passagerer rundt om i verden.

Ritzau / esl

Nyhedsbrev