DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Corona og oliekrig giver rederi største overskud i årevis
Torm har sit bedste halvårsregnskab siden 2008 efter et overskud på 803 mio. kr.
Foto: Torm

Corona og oliekrig giver rederi største overskud i årevis

I første halvdel af 2020 har Torm tjent 803 mio. kr. Det er største overskud siden 2008.
17. AUG 2020 9.34

I et halvår med stor uro og økonomisk usikkerhed er det lykkedes rederiet Torm at få sit bedste resultat siden 2008.

Det fremgår af halvårsregnskabet fra det danske rederi, der tjener penge på at fragte olie rundt på verdenshavene.

I årets første seks måneder har Torm tjent 803 mio. kr. før skat. Det er det største halvårsoverskud, siden selskabet i de første seks måneder af 2008 tjente et godt stykke over en mia. kr.

Ifølge Torm skyldes det gode resultat i år især to forhold. Det ene er udbruddet af coronavirus, og det andet er en priskrig på oliemarkedet.

Mens coronaudbruddet har medført et kraftigt fald i efterspørgslen af olie, så har en priskrig mellem de olieproducerende lande samtidig øget olieproduktionen.

Det har medført en ifølge Torm hidtil uset grad af lageropbygning, herunder i form af flydende olielagre. Det har skabt øget aktivitet for det danske rederi.

- Det stærke marked gennem første kvartal fortsatte ind i andet kvartal 2020, hvilket har resulteret i det bedste halvårsresultat siden 2008, siger Jacob Meldgaard, direktør i Torm, i en skriftlig kommentar.

I forlængelse af det positive halvår har bestyrelsen i Torm besluttet at udbetale et samlet udbytte til aktionærerne på 397 mio. kr. Dermed er det cirka halvdelen af overskuddet, som aktionærerne får andel i.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet