COP26 udskydes til 2021 på grund af corona
Foto: Chris J. Ratcliffe, AFP, Ritzau Scanpix

COP26 udskydes til 2021 på grund af corona

COP26 i Glasgow er udskudt til 2021 som følge af Storbritanniens corona-tiltag.
2. APR 2020 10.00
TEMA: Corona

FN's klimatopmøde COP26 er blevet udskudt til 2021, som en konsekvens af Storbritanniens tiltag for at bremse corona-smitten. 

FN har endnu ikke kommet med nye datoer for COP26, som skulle have være afholdt fra d. 9. november til d. 19. november i år i Glasgow, og som er blevet kaldt for de vigtigste forhandlinger siden Paris 2015.

- Det er en stor og svær beslutning, der er blevet taget. Det er åbenlyst, at klimakampen ikke kan udskydes, men samtidig står det klart, at det næppe ville være muligt at afholde COP26 på en meningsfuld og inkluderende måde i år. Det afgørende er, at vi får det bedst mulige resultat for klimaet, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Selvom COP26 er blevet udskudt, betyder det ikke, at klimakampen udskydes. 

- Det er vigtigt for mig at understrege, at arbejdet med den grønne omstilling fortsætter. Den her beslutning må absolut ikke blive en sovepude for nogen. Tværtimod skal det være med til at sikre, at vi næste år kan levere et ambitiøs resultat. Verden står over for en massiv økonomisk genopretning og der er masser af synergier mellem jobskabelse og grøn omstilling, siger Dan Jørgensen.

- Klimakrisen er vor tids store udfordring, og den bliver ikke mindre presserende af den ekstraordinære og særdeles alvorlige situation, vi alle gennemlever lige nu. Vi skal fastholde presset på parterne for, at de indleverer opdaterede ambitiøse klimabidrag til FN i 2020. Jeg vil selv fortsætte arbejdet for, at vi i EU bliver enige om et stærkere 2030-mål i år. Som verdenssamfund er vi stadig milevidt fra vores kollektive mål, og klimaet venter ikke på nogen, siger han.

esl

Nyhedsbrev