DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

CMP med i stor EU-ansøgning for CO2-fangst

Copenhagne Malmö Port er med i Amagar Ressourcecenters EU-ansøgning for opførelsen af et storskala anlæg til CO2-fangst, hvor havnen skal hjælpe til med transporten.

Amager Bakke vil opføre et anlæg til CO2-fangst, der fra 2025 vil kunne indfange 500.000 ton CO2 årligt. Et er dog at opfange udledningen, et andet er få lagre CO2'en i undergrunden. 

Det skal Copenhagen Malmö Port (CMP) hjælpe til med, og derfor er havnen med i Amager Ressourcecenters EU-ansøgning. 

Prøvestenen er en del af CMP's erhvervshavn, som ligger tæt placeret ved Amager Bakke, hvilket giver gode betingelser for et samarbejde. Den indfangede CO2 skal transporteres fra Amager Bakke til Prøvestenen til et par særlige tanke, hvorfra CO2 skal pumpes på skibe, som sejler til Nordsøen. 

- CMP er begejstret for at være en del af projektet, som rummer et kolossalt potentiale i forhold til at reducere CO2-udledningen i København. For CMP’s vedkommende er dette et godt eksempel på, hvordan havnen kan spille en aktiv rolle i den grønne omstilling og indgå i ny banebrydende klimateknologi, der forhåbentligt kan tjene som inspiration for lignende projekter med CO2-fangst i Danmark og i udlandet, siger Barbara Scheel Agersnap, CEO ved Copenhagen Malmö Port.

- Som tillægsgevinst kan vi skabe lokale grønne arbejdspladser og en infrastruktur til håndtering af indfanget CO2, der potentielt kan bruges af en række andre store CO2-udledere i hovedstadsområdet. Derfor haster det med at få finansieringen og rammevilkårene på plads i en god og tæt dialog med vores ejerkreds og Folketinget, udtaler Jacob H. Simonsen, direktør i Amager Ressourcecenter.

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet