DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
British Petroleum tilslutter sig Equinor i amerikansk vind-projekt
BP køber en 50 pct. af Equinors Empire Wind og Beacon Wind der samlet har et potentiale på mere end 4,4 GW.
Foto: Equinor

British Petroleum tilslutter sig Equinor i amerikansk vind-projekt

BP køber 50 pct. af Equinors andel i Empire Wind og Beacon Wind i USA for godt 6,9 mia. kr. Samtidig indgår BP og Equinor tættere samarbejde i USA for fremtiden.
11. SEP 2020 8.15

British Petroleum har nået til enighed med norske Equinor om at købe 50 pct. af Equinors andel i de to amerikanske offshore-projekter, Empire Wind og Beacon Wind, til en pris på cirka 6,9 mia. kr. 

Med handlen har BP og Equinor også etableret et tættere samarbejde indenfor offshore vind i USA for fremtiden, oplyser Equinor i en pressemeddelelse. 

Equinor har indtil nu ejet 100 pct. af projekterne, men det har været et bevidst ønske fra Equinor, at man samtidig med at ville have mere vedvarende energi i sit portfølje også har ønsket at sprede sine investeringer og risiko. 

BP har i 2020 været hårdt ramt af coronakrisen og de lave oliepriser, hvor BP har nedskrevet værdier for et trecifret milliardbeløb. Det er derfor et andet BP, der skal skabes fremadrettet, og BP har for nyligt præsenteret planer for 50 GW grøn energi frem mod 2030. 

Equinor har i år hævet sine ambitioner på grøn energi til seks GW i 2026 og 16 GW i 2035. 

Empire Wind skal udvilkes over to faser og har en potentiel kapacitet på mere end to GW. Beacon Wind har potentiale på mere end 2,4 GW, oplyser Equinor. 

esl

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet