dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

BP indgår samarbejde med Mærsk Mc-Kinney Møller Center

Oliegiganten BP og Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping har indgået en samarbejdsaftale om at udvikle alternative brændstoffer til skibsfartsindustrien.
27. JUL 2021 13.34

Britiske BP vil engagere sig yderligere i udviklingen af alternative brændstoffer til shippingindustrien. Derfor har olie- og gasgiganten underskrevet en strategisk partnerskabsaftale med Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping. 

- Vi er meget glade for at byde BP velkommen til centret som strategisk partner. Vi deler de samme høje ambitioner, når det kommer til at skabe reel klimahandling, og jeg ser meget frem til samarbejdet, siger Bo Cerup-Simonsen, der er CEO i Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping og fortsætter: 

- BP kommer med omfattende ekspertise inden for produktion, opbevaring, håndtering og transport brændstoffer og har stor erfaring indenfor skibsfart. Jeg ser et enormt potentiale i at udnytte og anvende denne knowhow til at fremskynde udviklingen af fremtidige udledningsneutrale-løsninger til branchen.

Også BP ser frem til at indgå i samarbejdet med centret.

- I mere end 100 år har BP været med til at forme skibsfartsindustrien, fra udvikling af store tankskibe til opfindelsen af det inerte gassystem. Nu er det tid til at arbejde sammen med virksomheder, der deler vores ambitioner om at blive udledningsneutrale og har kapaciteten til at forme fremtidens skibsfart, siger Sven Boss-Walker, der er Senior Vice President for Shipping hos BP.

AP Møller Mærsk meldte i starten af året ud, at man vil i 2023 være de første i verden til at sejle med et CO2-neutralt skib. En beslutning som Dansk Energis direktør, Lars Aagaard, kaldte for en gamechanger for PtX.

 - Gamechanger for PtX. Mærsk sender klart signal til marked og kan være med til at bryde PtX paradoks, skrev Lars Aagaard på twitter. 

Paradokset består netop i, at så længe der mangler efterspørgsel på PtX-løsninger, vil kapaciteten ikke stige, men efterspørgslen stiger ikke, så længe der ikke er den nødvendige storskala produktion. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet