DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Equinors planer om at koble flydende havvindmøller til sin Troll A-platform får ros af Time magazine.
Foto: Øyvind Gravås og Even Kleppa, Equinor

BP, Equinor og Ørsted er blandt verdens mest indflydelsesrige virksomheder

BP, Equinor og Ørsted er med blandt Time Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige virksomheder. NextEra er den eneste af de amerikanske energigiganter, der når listen.
28. APR 2021 10.34

Hvert år udgiver Time Magazine en liste over de 100 mest indflydelsesrige personer og i år udgiver Time Magazine for første gang en tilsvarende liste over de mest indflydelserige selskaber i verden i 2021. 

Med på listen er en række energiselskaber, hvor Time Magazine fremhæver den store omstilling væk fra olie og gas til vedvarende energikilder. 

Det har givet Ørsted en plads på Times liste i kategorien "Innovators", hvor Time Magazine skriver, at Ørsted har vist vejen til en bæredygtig omstilling og forvandling for resten af verdens store energiselskaber. 

Der er også blevet plads til Equinor, BP og NextEra, som på hver sin måde er midt i en grøn omstilling.

Equinor er kommet med på den prestigefyldte liste i kategorien "Leaders", hvor Time Magazine fremhæver, Equinors store investeringer i havvindmølleparker samt udviklingen af Hywind Tampen, der ikke alene kommer til at blive verdens største flydende havvindmøllepark, men også kommer til at være den første flydende havvindmøllepark, der kobles til en offshore platform og dermed gør indvindingen af olie og gas mere bæredygtig. 

Time Magazine skriver desuden, at Equinors investeringer i havvind har været med til at inspirere BP til ligeledes at satse på vedvarende havenergi, da BP investerede cirka 6,8 mia. kr. i Equinors amerikanske havvind-projekter Empire Wind og Beacon Wind. BP er selv med på listen i kategorien "Titans" for det store skifte i kurs et årti efter Deepwater Horizon-katastrofen. 

De amerikanske oliegiganters fald viser sig endnu engang, da giganter som ExxonMobil og Chevron ikke er med på listen. Det er energiselskabet NextEra derimod. NextEra har i flere år rykket på vedvarende energikilder og får nu 35 pct. af sin energi fra solceller og vindmøller og ønsker blot at øge sine investeringer for vedvarende energi i de kommende år. NextEra overhalede sidste år ExxonMobil som det mest værdifulde energiselskab i USA.

Mærsk og Lego bidrager derudover til det danske islæt på listen i kategorierne "Leaders" og "Innovators". 

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet