Bornholm Bunker Hub på udkig efter partnere

Konsortiet Bornholm Bunker Hub igangsætter nu en proces med at finde partnere og kunder, som ønsker at øge omstillingen til ikke-fossile brændstoffer og optanke skibe med bæredygtige brændstoffer.
5. APR 2022 13.56

Ørsted, Molslinjen, Haldor Topsø, Bunker Holding Group, Wärtsilä, Rambøll, Bureau Veritas og Port of Roenne A/S lancerede i juni sidste år konsortiet Bornholm Bunker Hub, der har som mål at gøre Bornholm til en "grøn tankstation" for skibstrafikken. 

Nu har konsortiet sat tidshorisont på, hvornår man håber at kunne tilbyde tankning af bæredygtige brændstoffer på Rønne Havn. Håbet er således, at det kan ske fra 2025.

- Vi ser et kæmpe potentiale med Bornholm Bunker Hub, som vil styrke vores arbejde i at blive en energihavn med fokus på  grøn omstilling og grønne skibsbrændstoffer. Sammen med de øvrige partnere i konsortiet Bornholm Bunker Hub er det vores håb, at vi kan udnytte Bornholms enestående placering i Østersøen og skabe vækst for både Danmark og Bornholm, siger Thomas Bendtsen, CEO, Port of Roenne A/S.

For at støtte for mulighederne for at anlægge en grøn bunkerstation ved Rønne Havn vil konsortiet nu gå på udkig efter partnere og kunder, som har et ønske om at bidrage til virkeliggørelsen af Bornholm Bunker Hub.

Konsortiet vil bl.a. tage kontakt til potentielle kunder i Østersøområdet for at afdække det forventede behov for bæredygtige brændstoffer.

- Konsortiet bag Bornholm Bunker Hub vil med sit næste træk tage et væsentligt skridt i retning af at virkeliggøre grøn skibsfart i Østersøen omkring Bornholm. Det er vores håb, at vi kan finde mulige partnere, som deler vores vision om Bornholms store potentiale som bunkerhub for bæredygtige brændstoffer, siger Leif Laszlo Haaning, market director, strategic sustainability consulting, Rambøll. 

amp