DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Amerikansk olieindustri ønsker ikke håndsrækning trods krise

Brancheorganisationen American Petroleum Institute er ikke interesseret i at modtage nogen for for statslig håndsrækning trods priskrig og krisestemning.
12. MAR 2020 9.50

Store dele af den amerikanske oliebranche er hårdt ramt i kølvandet af kombination af en priskrig mellem Saudi-Arabien og Rusland og coronavirus, der trækker sine spor over hele verdenen. Og selvom branchen står overfor en potentiel krise, ønsker man ikke, at staten skal blande sig, skriver CNN

- Vi har ingen interesse i at gå i dialog om en mulig bailout. Det er ikke noget, vi er fortaler for, siger Mike Sommers, direktør for American Petroleum Institute, der repræsenterer 600 virksomheder i industrien. 

Industrien står dog overfor store økonomiske udfordringer, fortæller Jason Bordoff, professor ved Columbia University, der forudser en række konkurser, da flere selskaber i forvejen kæmper med gæld, og at krisen derfor kommer i utide.

Ifølge Politico har præsident Donald Trump haft møder med direktører fra industrien for at diskuttere, hvordan man kan støtte virksomhederne gennem forskellige initaiver som eksempelvis at tilbyde lån med lav rente eller opsætte handelsbarriere mod udlandet. 

Amerikanske oliepriser er faldet godt 50 pct. siden årsskiftet, men indtil nu har præsidenten tilsyneladende være mere opmærksom på, hvad det har af betydning for borgerne fremfor industrien. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet