DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Amerikansk oliegigant ryger ud af prestige-indeks

ExxonMobil er faldet ud af Dow Jones-indekset efter næsten 92 år som en del af det prestigefyldte aktieindeks.
26. AUG 2020 14.55

ExxonMobil havde snart været på det prestigefyldte Dow Jones Industrial Average-indeks i 92 år, og var det selskab på indekset, der havde været der i længst tid. Men med udgangen af august er det slut.

Oliegiganten bliver i stedet erstattet af softwarevirksomheden Salesforce.com, som dermed understreger udviklingen af indekset, der i det senere år er blevet mere og mere domineret af teknologigianter.

General Electrics var det eneste tilbageværende selskab fra indeksets begyndelse, men blev ligeledes udskiftet i 2018. Siden da har det været ExxonMobil, der har været på indekset i flest år. Den ære tilfalder nu Procter & Gamble  

Indekset toppes af Apple, som er verdens mest værdifulde selskab efter at have overhalet Saudi Aramco i starten af august. ExxonMobil var senest i 2011 og af flere omgange gennem 00'erne  verdens mest værdifulde selskab. 

Nu ryger ExxonMobil dog ud af indekset i forbindelse med at Apple planlægger et såkaldt aktiesplit, hvor virksomheden splitter sine aktier op i flere enheder for at sænke prisen for hver enkelt aktie. 

Chervron Corporation er dermed det eneste tilbagværende olie- og gasselskab på Dow Jones-indekset. 

Dow Jones-indekset består af af de største børsnoterede amerikanske selskaber og er designet til at reflektere flere sektorer i den amerikanske økonomi. 

'Ved at fjerne ExxonMobil fra Dow Jones, har indeksudbyderne tydeligvis reageret på den negative stemning overfor næsten alt, der er forbundet med olie og gas,' har en analytiker fra investeringsselskabet Raymond James skrevet til klienter, skriver CNBC.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet