DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Amerikansk olie i tilbagegang og under 40 dollar-grænse

Oliepriserne falder efter olieproduktion steg i juli.
3. AUG 2020 12.37

Opec-landenes olieproduktion steg med mere end én mio. tønder olie i juli, efter at en nedjusteret olieproduktion i juni  havde været på det laveste niveau siden 1991, skriver Reuters.  

Den øgede produktion er den største stigning siden april, hvor en produktionskrig brød ud mellem flere af Opec-medlemmerne. Dermed steg verdens samlede olieproduktion, hvilket førte til et massivt overudbud, og at priserne kollapsede. 

Efterfølgende nåede Opec+ en aftale om at nedjustere deres samlede olieproduktion med godt 10 pct., hvilket var med til at stabilisere markedet. 

Men med nyheden om, at der igen er blevet drejet på oliehanerne, er priserne faldet igen.

Det er særligt den amerikanske WTI-olie, der er blevet ramt at frygten for et nyt overudbud. Prisen er således faldet under 40-dollar grænsen, da markedet åbnede mandag i 39,8 dollars per tønde. WTI-olien åbnede sidste uge i 41,6 dollars per tønde og faldt dermed med mere end 4 pct.

Nordsøolien led også et fald, men var dog ikke ligeså mærket som den amerikanske råolie. Her faldte prisen fra 43,9 dollars til 43,15 dollars - et fald på 1,7 pct. 

Den samlede olieproduktion er dog fortsat på et lavt niveau sammenlignet med normale forhold. Det næste Opec-møde er programsat til september, hvor fremtidige nedjusteringer utvivlsomt vil være på programmet. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet