DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aker Solutions får ny bæredygtighedchef

Aker Solutions vil øge fokusset på at reducere sin klimaaftryk i virksomheden. Tidligere bæredygtighedschef skifter til Aker Offshore Wind.
12. MAR 2021 10.52

Marianne Hagen starter d. 15. marts som direktør for kommunikation og bæredygtighed i norske Aker Solutions. Hun tager over efter Tove Røskaft som i stedet skal være stabschef hos Aker Offshore Wind.

Marianne Hagen kommer med en bred erfaring. Hun har tidligere haft flere forskellige bestyrelsesposter, ligeledes har hun været statssekretær i det norske udenrigsministerium og kommunikationschef for det norske kongehus. Nu skal hun altså føre Aker Solutions i en mere bæredygtig retning.

- Energiomstillingen giver os hidtil usete udfordringer, men også mange muligheder for at opbygge nye industrier og skabe vækst, siger Marianne Hagen.

Aker Solutions oprettede sidste år et nyt forretningsområde, der skal have fokus på energiomstillingen ved f.eks. at fokusere på kulstoffattige løsninger og vedvarende energiprojekter.

Med ansættelsen af Marianne Hagen annoncerer Aker Solutions, at man ligeledes vil øge sit fokus på at reducere sin klimaaftryk fra hele virksomheden. 

- Vi har allerede etableret en stærk position på markedet for bæredygtig energiproduktion, såsom offshore vindkraft og projekter til CO2-fangst. Det vil være lige så vigtigt, at vores egen virksomhed og vores værdikæde med tusindvis af leverandører også er bæredygtige. Vores mål er at reducere CO2-udledningen fra vores drift med 50 pct. inden 2030, baseret på vores emissioner fra 2019. Det er vigtigt ikke kun for Aker Solutions, men også for vores kunder, siger Kjetel Digre, administrerende direktør for Aker Solutions.

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet