ADP-chef vil gerne drive flere havne

KORT NYT6. APR 2022 14.00

Siden 2000 har Associated Danish Ports (ADP) drevet og ejet havnene i Fredericia og Nyborg og i 2002 kom driften Middelfart Trafikhavn også under selskabets vinger. Men direktøren for det kommunalt ejede selskab Rune D. Rasmussen ser muligheder i at inddrage flere havne i virksomheden, skriver MobilityWatch.

- Ser man på landet og på antallet af erhvervshavne, så er der stadigvæk rigtig mange. Så det følger vi helt sikkert med i og kan absolut se et potentiale i det, siger direktøren og fortsætter:

- Hvis Danmark som marked skal konkurrere med resten af Europa, vil det være naturligt, at man kigger på at konsolidere sig i højere grad for at blive endnu mere effektive og skabe endnu flere synergier.

Han vil dog ikke pege på nogle havne, som man har kig på, men oplyser til mediet, at det er interessant at kigge på steder på  Scandinavian-Mediterranean-korridor eller på String-korridoren, som begge strækker sig fra Tyskland gennem den sydlige og østlige del af Danmark, videre op gennem Sverige og til Oslo. I første omgang mener Rune D. Rasmussen dog, at en eventuel udvidelse vil være mest oplagt at starte i Danmark. 

amp