DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Aarhus Havn sætter fokus på biodiversitet

På Aarhus Havn er der i øjeblikket braklagt mere end 5.000 kvm havneareal for at øge biodivesiteten på havnen.
15. JUL 2021 10.00

Braklæggende rabatter er omdannet til vild blomstereng, og der er etableret kuperet kystmiljø flere steder på havneområdet i Aarhus. Alt i alt står mere end 5000 kvm havneareal på Aarhus Havn i blomst for at øge biodiversiteten. 

Indsatsen er en del af Aarhus Havns bæredygtighedsstrategi, men samtidig har virksomheden et ønske om at arbejde med havnens æstetiske udtryk. 

- Med en- og flerårige blomster, der har høj nektarproduktion, har vi skabt bedre forhold for insekterne og dermed for fuglelivet, og samtidig har vi opnået, at havneområdet tager sig pænere ud til glæde for de mange mennesker, der har deres daglige arbejde her, siger Anne Zachariassen, der er driftsdirektør på Aarhus Havn.

Ifølge Anne Zachariassen har projektet blandt andet til formål at indsamle viden om, hvad der kan vokse i et havnemiljø. En viden der skal bruges, når Aarhus Havn i nær fremtid udvider havnen med helt nye områder. 

- Jeg er overbevist om, at fremtidens havne får et andet udtryk end de havne, vi kender i dag. Hos Aarhus Havn arbejder vi med FNs verdensmål SDG 11, der handler om bæredygtige byer og lokalsamfund. Og vi bestræber os på at indtænke nye tiltag på havnen i det mål, siger driftsdirektøren.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet