DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Aarhus havn får lov til at stable containere højere
Containerne må fremover stables højere på Aarhus Havn.
Foto: Aarhus Havn

Efter stor omsætningstigning:
Aarhus havn får lov til at stable containere højere

Markant omsætningsstigning kombineret med pladsmangel har nu fået Aarhus Kommune til at dispensere fra lokalplanen og give Aarhus Havn tilladelse til at stable containere i syv lag mod de nuværende fem lag.
14. JUL 2021 9.09

Der er travlt på Danmarks største erhvervshavn, Aarhus Havn. Den seneste halvårsopgørelse for 2021 viser nu med tal, hvad man har kunnet se med det blotte øje – der er pladsmangel på havnens containerterminal, hvor man i årets første seks måneder har haft travlt med at håndtere 356.000 containere (TEU). Det svarer til en stigning på 21 pct. i forhold til samme periode sidste år.

- Vi står med en udfordring, som selvfølgelig er på baggrund af en helt utrolig positiv udvikling. Men lige nu vokser vi ud af havnearealerne, og vi venter stadig på at få lov til at udvide havnen. Det gør man bare ikke over natten, så vi er nødt til at tænke alternativt nu, siger Aarhus Havns CEO, Thomas Haber Borch.

Pladsudfordringerne kommer der nu en lille hjælp til fra Aarhus Kommune, der har valgt at give havnen dispensation fra lokalplanen. Således har havnen fået tilladelse til at stable containere i syv lag frem for de nuværende fem. Thomas Haber Borch ser flere årsager til den markante vækst på containerområdet.

- De seneste fire år har vi samlet set øget containeromsætningen med hele 37 pct., og nu har vi så på et halvt år lagt 21 pct. til i forhold til sidste år. Der er flere medvirkende årsager. Dels er jeg overbevist om, at vi tager markedsandele både nationalt og internationalt, og dels har coronapandemien givet nogle skvulp, som er kommet os til gode. Endelig har kineserne nogle udfordringer med deres svineproduktion, og derfor har vi i en periode sendt store mængder svinekød til Asien, fastslår Thomas Haber Borch.

Aarhus Havns samlede godsomsætning i første halvår 2021 landede på 4.478.059 ton gods, hvilket er en stigning på lige knap ti pct.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet