DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Aalborg Havn leverer stærkt regnskab
Øget godshåndtering og havnens ejendomsforretning har ført til et godt resultat for Port of Aalborg.
Foto: Port of Aalborg

Aalborg Havn leverer stærkt regnskab

Port of Aalborg oversteg egne forventninger og kom ud af 2020 med et overskud på 63,2 mio. kr. før skat.  
24. MAR 2021 9.45

Corona-krisen har ikke ramt særligt hårdt i Aalborg Havn (Port of Aalborg). Således har bestyrelsen i havnen netop godkendt et regnskab, der viser et overskud på 63,2 mio. kr. før skat ud af en omsætning på 223 mio. kr. 

- Resultat er yderst tilfredsstillende og ud over forventningerne til året, der for alle har været påvirket af COVID-19. Koncernen har på alle parametre overgået sig selv ved at fastholde toplinjen og samtidig udvise stor tilbageholdenhed på alle omkostningsgrupper og dermed øge bundlinjen. Det er Port of Aalborgs absolut bedste ordinære resultat til dato, og det kan vi ikke andet end være stolte af i et år som 2020, siger borgmester og bestyrelsesformand i Port of Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen.

Det gode resultat er blandt andet hjulpet på vej af en øget godshåndtering. På trods af at anløbet af skibe er faldet lidt er havnens samlede godsmængder steget med 20.000 tons.

Gang i ejendomsforretningen

Der har også været godt gang i havnens ejendomsforretning. I 2020 færdiggjorde man opførslen af tre nye lagerhaller på 2.000 kvadratmeter hver, som alle blev udlejer umiddelbart efter færdiggørelsen. Generelt har havnens ejendomme været efterspurgte.

- Med en samlet udlejningskapacitet på 95 pct. inden for kontor, lager og produktionslejemål fortsætter aktiviteterne omkring erhvervsparken med at være en mere og mere dominerende del af forretningen, siger Claus Holstein, der er administrerende direktør i Port of Aalborg.

Aalborg Havn har store forventninger til fremtiden. Derfor skal over de næste ti år investeres op imod 2 mia. kroner. Her vil især ejendomsforretningen også være særlig vigtig for havnen, der har en udviklingsstrategi frem mod 2030, som indebærer tiltrækning af 10-15 store virksomheder og skabelse af 5.000 jobs i Aalborg Kommune. 

- Vores formål er at fremme vækst i hele Aalborg, og det gør vi ikke ved at flytte virksomheder internt i kommunen. Vi tror på, at øget internationalisering bliver nøglen hertil, og derfor skal virksomhederne primært findes uden for landets grænser, siger Thomas Kastrup-Larsen. Netop det internationale fokus er italesat med navnet Port og Aalborg, som blev taget i brug sidste år.

Port of Aalborgs forventninger til 2021 lyder på et overskud på 45-55 mio. kroner – med forbehold for konsekvenserne af COVID-19-situationen.

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet