DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Konsoliderings-trend fortsætter i Nordsøen

Chrysaor og Premier Oil går sammen og bliver til Harbour Energy, mens Tailwind Energy foretager opkøb i Nordsøen. Dermed fortsætter trend med opkøb og konsolidering i et hårdt marked.
6. APR 2021 10.40

I de seneste måneder har der tilsyneladende været en konsoliderings- og opkøbstrend i Nordsøen. Her har blandt andre Ineos haft gang i en række store handler, hvor selskabet både har frasolgt sin norske olieforretning for knap fire mia. kr., men samtidig har opkøbt Hess Denmark for knap en mia. kr. og overtaget Spirit Energy-selskaberne med deres tilhørende parter i de danske oliefelter Solsort og Hejre.

Det er dog ikke kun i den danske del af Nordsøen, at der bliver solgt fra og til blandt de store olieselskaber. Senest har eksempelvis Tailwind Energy opkøbt Decipher Energy, der opererer på tre felter i den britiske del af Nordsøen.

Mest værd at bemærke er dog, at Premier Oil og Chrysaors fusion til Harbour Energy er blevet endeligt formaliseret og gennemført. I en reverse-merger er Chrysaor blevet lagt sammen Premier Oil og overtaget Premier Oils plads på den britiske børs. 

Det nye Harbour Energy er storbritanniens største aktør olie- og gasoperatør i Nordsøen. Og noget kan tyde på, at bigger er better i denne sag, eftersom Premier Oils aktiers værdi er steget med 50 pct., siden aftalen med Chrysaor blev annonceret. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet