Veslefrikk-feltet lukkes ned

Parterne bag Veslefrikk-feltet har igangsat arbejdet med at lukke aktiviteterne på feltet ned. Processen forventes afsluttet i foråret 2022.
22. FEB 2021 12.34

Efter at have produceret mere end 400 mio. tønder olieækvivalenter bliver produktionen på Veslefrikk-feltet lukket ned i foråret 2022.

Arbejdet med at lukke feltet ned er allerede gået i gang. Nedlukning sker, efter at produktionen på feltet har været i gang i mere end 30 år. Feltet blev fundet i 1981 og produktionen startede i 1989.

Parterne bag feltet Petoro AS (37 pct.), Repsol Norge AS (27 pct.), Equinor (18 pct.) og Wintershall Dea Norge AS 18 (pct.) har i feltets levetid investeret cirka 14,5 mia. danske kr. i projektet.

Investeringerne har blandt andet resulteret, i at levetiden på feltet er blevet væsentligt udvidet. Således havde man oprindeligt regnet med at levetiden for feltet ville udløbe i 2009. 

- I de senere år er der udført et godt stykke arbejde med at effektivisere driften på Veslefrikk for at forlænge levetiden og maksimere værdiskabelsen, siger Geir Sørtveit, der er Equinors direktør for område vest på den norske sokkel og fortsætter: 

- Når feltet bliver lukket, vil Veslefrikk have produceret over 400 mio. tønder olieækvivalenter. Det svarer til energiforbruget i alle enfamilieshuse i Norge i 22 år og har skabt stor værdi for parterne i feltet og samfundet, siger Geir Sørtveit, der er Equinors direktør for område vest på den norske sokkel.

Der sættes nu gang i et større nedrivningsarbejdet. Platformene Veslefrikk A og B skal pilles ned, 24 brønd skal lukkes, og havbunden skal rengøres, ligesom rørledningerne til feltet skal frakobles. 

amp

 

Nyhedsbrev