Maersk Drilling taber milliarder i 2020
Maersk havde sorte tal på bundlinjen, når det kommer til drift. Store nedskrivninger trækker dog resultatet i minus.
Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling taber milliarder i 2020

Boreselskabet tabte 10,2 mia. kr. sidste år på grund af afskrivninger, men leverer dog en positiv drift.
12. FEB 2021 8.29

Lige som mange andre der beskæftiger sig med olieindustrien, har Maersk Drilling haft et hårdt år i 2020 på grund af coronapandemien.

Således har selskabet fredag meldt ud, at man kommer ud af 2020 med efter underskud på 10,2 mia. kr. efter skatter og afskrivninger. Det er markant dårligere end 2019-resultatet, hvor underskuddet lød på 693 mio. kr. 

På den primære drift ser det dog bedre ud for boreselskabet. Her leverer firmaet et overskud på 1,5 mia. kr. Det er dog også lavere end 2019-resultatet, hvor overskuddet lå på 2,5 mia. kr. Omsætningen i virksomheden tager ligeledes et dyk på 774 mio. kr. og ender på 6,7 mia. kr.

Alligevel ser COO i Maersk Drilling, Jørn Madsen, positivt på regnskabet og fremtiden blandt andet på grund af et godt ordreindtag. 

- Jeg er stolt over, at vi klarede stormen, især på grund af en stærk operationel præstation under meget vanskelige omstændigheder. Takket være vores gode kundeforhold ser vi en stigende kommerciel aktivitet som det ses af den betydelige stigning i vores kontrakter i begyndelsen af 2021, siger han.

Forventer igen overskud på drift

Selskabet har i starten af året allerede sikret sig flere ordrer. 4. februar sikrede man sig eksempelvis en fireårig aftale for Maersk Venturer, der skal udføre arbejde i Ghana. En aftale, der har en værdi af 2,3 mia. kr.

I alt har Maersk Drilling allerede modtaget ordrer for over tre mia. kr. i 2021. 

De ordrer tilføjes til en ordrebog, der ved indgangen til 2020 havde aftaler for 1,3 mia. USD, svarende til 8 mia. kr.

Det giver Maersk Drilling en tro på, endnu en gang at kunne levere et overskud på driften på mellem 1,4 og 1,7 mia. kr. før særlige poster. 

- Vores overskudsprognose for 2021 er delvist sikret gennem et backlog af kontrakter. Hvis vi skal nå den højere ende af 2021-prognosen, kræver det, at der sikres yderligere kontrakter inden for både Nordsøen og den internationale division, lyder det i selskabets kommentar til prognosen. 

Maersk Drilling-aktien virker til at forholde sig neutralt til årsregnskabet. Aktien ligger en halv time efter åbning for handlen til en lille stigning på cirka 0,3 pct.  

 amp

Nyhedsbrev