Nordsøolien når højeste niveau i 13 måneder

Nordsøolien runder 60 USD og er på sit højeste niveau siden 22. januar 2020.
9. FEB 2021 9.01

Oliepriserne er så småt ved at vende tilbage til niveauet fra før verden for alvor kendte til coronapandemien. Nordsøolien har nemlig rundet en lille milepæl ved igen at koste over 60 USD per tønde. 

Aktuelt ligger prisen for Nordsøolien på 61,15 USD per tønde. Det er det højeste niveau siden 22. januar 2020, hvor prisen lå 62,11 USD inden den over en weekend to et dyk på over 2 USD og krydsede 60 USD-grænsen i negativ forstand. Også den amerikanske WTI-olie stiger til højeste niveau i 13 måneder og koster aktuel 58,42 USD per tønde. 

Årsagen til prisstigningerne er de samme, som gennem det meste af 2021 har ført oliepriserne opad. Det drejer sig om optimisme omkring øget efterspørgsel på grund af udrulning af vacciner mange steder i verden. Derudover er enigheden blandt OPEC+-landene omkring udbuddet af olie en positiv faktor for prisen.

Til sidst er Saudi Arabiens produktionsnedskæringer på 1 mio. tønder om dagen, som er trådt i kraft og gælder i februar og marts en væsentlig faktor for prisstigningerne. 

Da Saudi Arabiens nedskæringer blev annonceret i starten af året, beskrev Ruslands vice premierminister handlingen som "en nytårsgave til markedet."

Den gave virker til for alvor at give afkast. Siden reduktionerne trådte i kraft med februars begyndelse er prisen på en tønde Nordsøolie i hvert fald steget med næsten 6 USD. 

 

Nyhedsbrev