Amerikanske sanktioner tvinger norsk firma ud af Nord Stream 2

Det norske firma DNV GL stopper på grund af amerikanske sanktioner al sin involvering i Nord Stream 2 projektet, kort inden der efter planen skal lægges rør i dansk farvand.
7. JAN 2021 13.21

Det norske firma DNV GL stopper sin involvering i Nord Stream 2 projektet. Firmaet står blandt andet for sikkerhedscertificeringen af projektet, hvis mål er at lægge en gasledning fra Rusland til Tyskland. 

- DNV GL vil stoppe alle verificeringsprocessor vedrørende Nord Stream 2 rørledningssystemet. Det gør vi for at rette ind efter de aktuelle sanktioner, udtaler firmaet i et skriftligt statement.

1. januar blev 'Protecting Europe's Energy Security Clarification Act' vedtaget i USA. Dermed trådte nye amerikanske sanktioner mod projektet i kraft. Det er årsagen til, at det norske firma nu trækker sig.

DNV GL har været involveret i Nord Stream 2 i fem år. Firmaet trækker sig, kort inden den sidste del af den 1224 km lange gasledning skal lægges i dansk farvand. Konstruktionen af de sidste 100 km står til at starte d. 15. januar. 

Nord Stream 2 har længe været et storpolitisk konfliktpunkt. USA mener, at projektet er designet til at gøre EU energiafhængig af Rusland, og har derfor sat sanktioner i kraft. Rusland mener, at USA vil sabotere projektet for selv at kunne sælge mere gas til Europa. 

Nord Stream 2 projektet koster 71 mia. kroner, det er planlagt til at være fuldført i 2021. Når og hvis det bliver færdiggjort, vil det betydet at 80 pct. af Ruslands gaseksport vil gå gennem Tyskland.

amp

 

Nyhedsbrev