Olieprisen starter året med fald

Nedlukninger blandt andet i Storbritannien og uenighed i OPEC+ har sendt olieprisen en smule ned de første dage i 2021.
5. JAN 2021 9.19

Oliepriserne så sig ikke meget tilbage i de sidste måneder af 2020, hvor en spirende optimisme ift. coronavacciner førte priserne støt opad. I starten af 2021 har priserne dog tabt pusten lidt, og året er generelt startet ud med fald.

Den amerikanske WTI-olie sluttede 2020 af med en pris på 48,4 USD, og aktuelt handles olien til 47,62 USD. Nordsøolien ligger på 51,63 USD og handledes mandag til 51,09 USD. 

Prisfaldene skyldes blandt andet, at flere lande enten lancerer nye nedlukninger eller forlænger aktuelle nedlukninger.

F.eks. meldte premierminister Boris Johnson mandag aften ud om en ny nedlukning af Storbritannien på grund af den nye covid-19-variant kaldet B117, der er mere smitsom end tidligere coronavarianter. Det forventes også, at Tyskland forlænger restriktioner, og Japan overvejer nye restriktioner. Alt sammen skaber usikkerhed om den efterspørgselen på olie. 

Derudover trækker et OPEC+-møde ud og er indtil videre blevet forlænget med en dag. Uenigheden ligger i at Rusland ønsker at øge produktionen yderligere end de 500.000 tønder om dagen, der lægges på produktionen i januar. Det er de fleste OPEC+ lande uenige i.   

amp

 

Nyhedsbrev