Endnu en amerikansk bank afviser at finansiere olie- og gasefterforskning i Arktis

Bank of America har efter kritik tydeliggjort, at banken ikke vil finansiere olie- og gasefterforskning i Arktis.
9. DEC 2020 11.18

Bank of America følger nu flere andre store amerikanske banker så som Goldman Sachs og Morgan Stanlay, og siger officielt nej til at finansiere olie- gasefterforskningsprojekter i Arktis.

Udmeldingen kommer efter, at flere miljøorganisationer har kritiseret banken for ikke at tage afstand fra projekter i Arktis.

- Der har været en misforståelse omkring vores holdning (til disse projektet red.), men vi har aldrig deltaget i projektfinansiering af olie- og gasefterforskning i Arktis. Derfor har vi nu besluttet, at det er på tide, at føre vores hidtidige praksis til officiel politik, siger Larry Di Rita, der er Bank of Americas Head of public policy and strategy i Washington til Bnnblomberg.ca

Senest har miljøorganisationen Sierra Club udpeget Bank of America, som "den eneste store amerikanske bank, der ikke vil udelukke finansiering af ødelæggelsen af de arktiske frirum." Men den kritik kan altså nu forstumme til store glæde for Sierra Club.

- Det er fantastisk, at Bank of America endelig har truffet den rigtige beslutning, men Arktis er stadig seriøst truet af olie- og gasindustrien, skriver organisationen i en pressemeddelelse. 

 amp

Nyhedsbrev