DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Nordsøolien når højeste pris i næsten tre måneder

Nordsøolien nåede onsdag igen over 44 dollar per tønde. Det er første gang siden starten af september.
18. NOV 2020 13.24

Først var det Pfizer og BioNTech, som kunne bringe den glædelige nyhed, om at de havde udviklet en coronavaccine, som havde en succesrate på 90 pct. og som senere er nået til 95 pct. 

Efterfølgende er der kommet vaccinebud fra Rusland, Moderna og AstraZeneca, mens danske AdaptVac ligeledes snart er klar med en vaccine. Og selvom coronasmitten lige nu er stigende i USA og Europa, har udsigten til en vaccine skabt optimisme.

Håbet om en snarligt tilbagevenden til en mere almindelig verden får oliepriserne til at stige, og Nordsøolien når det højeste niveau siden starten af september.

Onsdag er prisen på en tønde Nordsøolie steget til 44,1 dollar, mens den amerikanske WTI-olie er steget til 41,8 dollar per tønde.

Oliepriserne nåede sit højeste niveau i august siden coronakrisen tog fat, da Nordsøolien nåede op på godt 46 dollar per tønde. Men mens efteråret begyndte, tog coronasmitten til igen, hvilket sendte oliepriserne ned.

Opec-nationerne overvejer dog fortsat at udskyde en ellers planlagt stigning i olieproduktionen til januar. Opec-nationerne har reduceret deres samlede produktion med omkring 7,7 mio. tønder olie dagligt, hvilket, trods de positive nyheder om en mulig coronavaccine, ser ud til at fortsætte lidt endnu. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet