DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Støttepartier om forhandlinger: Fint at slå klima og finanslov sammen

De Radikale, SF og Enhedslisten tager alle positivt imod, at forhandlinger om klima og grøn genstart slås sammen med finanslovsforhandlinger. De Radikale dropper desuden konfrontatorisk klimastrategi.
16. NOV 2020 10.42

Det er fornuftigt at kombinere efterårets forhandlinger om klima og en grøn genstart af Danmark efter coronakrisen med årets finanslovsforhandlinger.

Det siger Sofie Carsten Nielsen, politisk leder for De Radikale, om næste års finanslov.

- Vi står i anden bølge af en pandemi, en lurende økonomisk krise og klimakrisen er her også endnu. Så der er meget at gøre, siger hun.

- Derfor synes jeg, at det er fornuftigt, at man lægger den grønne genstart sammen med de her finanslovsforhandlinger. Der skal noget til, for at vi får skubbet gang i både økonomien og får løst klimaudfordringerne.

SF's formand Pia Olsen Dyhr synes også, at sammenlægningen er en god idé.

- Jeg tror, vi kan lykkes med begge dele. Det har SF ambitioner om, siger Olsen Dyhr.

Enhedslisten stemmer i, og deres budskab før forhandlingerne er, at der skal gøres noget for klimaforandringerne, samtidigt med at der skal skabes arbejdspladser, til dem der har mistet deres job.

Dropper klimatrussel

De Radikale har i de indledende forhandlinger om næste års finanslov generelt lagt en mere afdæmpet linje, end partiet tidligere har lagt op til.

For bare en måned siden fastholdt Sofie Carsten Nielsen i sin første tale som ny leder for De Radikale truslen om at stemme imod finansloven, medmindre regeringen ville halvere udslippet af drivhusgasser i 2025 målt i forhold til niveauet i 1990.

Den trussel er droppet.

Udmeldingen kom, efter Sofie Carsten Nielsen som del af R-ledelsen allerede én gang tidligere i valgperioden havde truet med at vælte regeringen.

De Radikale har den seneste tid været centrum for et opgør om krænkelsessager, som har ført både lederskifte og dårlige meningsmålinger med sig.

Ritzau

Tilmeld dig nyhedsbrevet