DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Rønne Havn sender havneudvidelse til 300 mio. kr. i udbud
Første etape af udvidelsen af Rønne Havn blev færdiggjort sidste efterår, hvor man nu kan samle vindmølletårne til Krigers Flak. Nu sender Rønne Havn næste fase i udbud.
Foto: Rønne Havn

Rønne Havn sender havneudvidelse til 300 mio. kr. i udbud

Der er stor aktivitet på Rønne Havn i disse dage med Krigers Flak, mens man samtidig ser fremad med en udvidelse af havnen.
12. NOV 2020 14.51

Rønne Havn har både aktivitet på havnen og i mødelokalerne, når man i denne uge både har modtaget vindmølletårne til Kriegers Flak og samtidig har sendt udvidelsen af havnen i udbud. 

Først sendte Rønne Havn den næste fase af udvidelsen af havnen i officielt udbud til en værdi af godt 300 mio. kr.

Den første fase af udvidelsen af Rønne Havn begyndte i 2017 og blev afsluttet sidste efterår, er man nu er ved at gøre klar til næste fase af det store projekt.

Med den samlede udvidelse sigter Rønne Havn efter at have dækket sine behov for de næste 30 år, fremgår det af udbudsmaterialet, hvor der blandt andet skal gøres plads til fremtidig transport og kommercielle krydstogtskibe.

Medvind til Bornholm 

Havvind spiller allerede en stor rolle på havnen. I denne uge kunne Rønne Havn tage imod de første sektioner til vindmølletårnene til den kommende Kriegers Flak-havvindmøllepark, skriver TV2 Bornholm.   

- Det er fedt at nå hertil. Den første milepæl var, da vi fik lov at overtage en del af havneområdet i oktober, og så er det fedt at se komponenterne, der nu ankommer, fortæller Lasse Groth Friis, Construction Projekt Manager for Siemens Gamesa. 

Komponterne skal efterfølgende samles til tårne, der derefter skal udskibes til installation senere. 

Rønne Havn har afsat et 150.000 kvm stort nybygget projektområde til netop at laste og losse vindmølledele og som var en del af første del af udvidelsen af Rønne Havn. Første del af udvidelse har haft en værdi af godt 500 mio. kr. 

Kriegers Flak kommer til at bestå af 72 Siemens Gamesa-vindmøller på hver 8,4 MW og have en samlet kapacitet på 604,8 MW.

Kriegers Flak kommer til at være Danmarks største havvindmøllepark, når den tages i drift i 2021. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet