Lene Espersen sat i spidsen for grøn milliardsatsning

Den tidligere konservative minister Lene Espersen er udpeget som bestyrelsesformand for den nordjyske milliardsatsning Green Hub Denmark.
11. NOV 2020 12.47

Med 7,5 mia. kr. i ryggen skal Green Hub Denmark blive hele Nordjyllands samlingspunkt for den grønne omstilling. Green Hub Denmark er et samarbejde mellem de nordjyske kommuner, Region Nordjylland, den grønlandske kommune Semersooq samt det lokale erhvervsliv og 400 energiforskere. 

Til at stå i spidsen for det nye grønne samlingspunkt bliver den tidligere konservative minister Lene Espersen, som bliver ny bestyrelsesformand for Green Hub Denmark.

- Vi ved, at der skal ny teknologi og nye løsninger til, hvis vi skal nå i mål med omstillingen frem mod et klimaneutralt samfund. Det er en stor udfordring, men på den anden side også en kæmpe forretningsmulighed for Danmark med vækst og jobskabelse til følge, hvis vi formår at gribe taktstokken og for alvor konsoliderer os som verdensførende inden for intelligente, bæredygtige løsninger, siger Lene Espersen.

Lene Espersen er i samtidig bestyrelsesformand for Aalborg Universitet, som er en central spiller i Green Hub Denmark.

- Nordjylland er det naturlige sted for en platform som Green Hub Denmark. Landsdelen er helt i front i forhold til testfaciliteter, Aalborg Universitet har over 400 energiforskere og er tilmed Danmarks største universitet på IT-området, og vi kan ikke mindst tilbyde et samarbejde mellem både offentlige og private aktører, forskningsinstitutioner og ikke mindst de nordjyske forbrugere, siger Lene Espersen. 

- Det er helt afgørende for vores mulighed for at tilbyde storskalatest, hvor nye, grønne løsninger og teknologier ikke bare testes i et laboratorium, en testhal eller lignende, men ude i virkeligheden, siger Lene Espersen. 

esl

Nyhedsbrev