DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Oliepriserne stiger efter rutsjetur, USA-afklaring og udsigt til vaccine

De seneste dage har budt på en sand rutsjetur med et amerikansk valg, der har trukket i langdrag, og som har sendt olie- og aktiemarkederne på op- og nedture.
10. NOV 2020 13.13

Det amerikanske valg har trukket ud i historisk langdrag, der kan fortsætte i en tid endnu, eftersom den siddende præsident Doland Trump ikke vil anerkende valgets resultat. 

Ikke desto mindre er valget nu så godt som afgjort med demokraternes Joe Biden som valgets vinder.

Og selvom olieindustrien måske havde sat krydset ved Donald Trump, der gennem sin præsidentperiode har fjernet en række regulationer for industrien, så stiger oliepriserne nu efter afklaringen. 

Det har dog været et par dage med regulære rutsjeture. I slutningen af oktober faldt oliepriserne med godt ti pct. på få dage, som dog blev hentet ind igen op til det amerikanske valg. 

Da valget først endte uden nogen vinder, faldt priserne igen med fem pct. Men siden at valget nu har fundet sin vinder, mens republikanerne samtidig med en vis sandsynlighed fastholdte sit flertal i senatet, er oliepriserne endt i ny optur. 

Deruodver har de glædelige nyheder om en mulig corona-vaccine givet markedet et rygstød og nyt håb om at vende tilbage til normalen.

Henover weekeden er den amerikanske WTI-olie og nordsøolien steget med godt ti pct. Dermed er WTI-olien igen kravlet over 40 dollar per tønde, mens nordsøolien er nået op på 43 dollar per tønde. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet