Global Gravity: Vi troede, at 2020 skulle være vores år

2020 har været med store op- og nedture for Esbjerg-virksomheden Global Gravity. Årsregnskabet er dog endt med et solidt overskud og optimisme for fremtiden.
10. NOV 2020 12.20

2020 kommer til at stå, som et historisk år for olieindustrien. 

- Da året begyndte, troede vi virkelig, at 2020 skulle være året, hvor vi slog alle rekorder, fortæller Tom Rasmussen. 

Tom Rasmussen er COO for Esbjerg-virksomheden Global Gravity, som er underleverandør til olieindustrien. Året blev dog istedet et år med store op- og nedture. 

På trods af forårets store nedtur, har Global Gravity kommet gennem året med en brutto fortjeneste på 23 mio. kr., og et overskud efter skat på 6,3 mio. kr.

Det er en solid fremgang fra 18/19-regnskabet, som endte med et overskud på 0,9 mio. kr. efter skat. Samtidig har Global Gravity næsten fordoblet antallet af medarbejdere. 

Det er derfor også med optimisme, at Global Gravity nu kan se fremad. 

- Der er længere mellem forespørgslerne, og vi må arbejde hårdere for at finde nye kunder. Vi har da også måttet opgive prisstigninger og i stedet sænke vores priser for at være med på et konkurrencefyldt marked. Vi håber på og mener dog, at vi ser tegn på at markedet bedrer sig fremadrettet.

Gennem krisen

Som for mange andre virksomheder, ramte coronakrisen både på omsætningen, men også med rent praktiske udfordringer. 

- Vi kunne ikke længere sende vores serviceteknikere rundt i verden for at rådgive vore kunder i korrekt og sikker brug, men det lykkedes os at oplære nogle af kunderne at bruge det uden vores assistance, og andre tog vores folk fast i længere tid. Det betød blandt andet, at et par af vore folk har været offshore på borerigge i Mellemøsten i over 100 dage af gangen - lidt andet end den 28 dages rotation, de havde skrevet under på, fortæller Tom Rasmussen, som roser de ansattes indsats. 

Det går dog fremad for Global Gravity, som har indgået nye samarbejdsaftaler i Australien og Mellemøsten, ligesom man har flerårige kontrakter et par steder i Nordsøen. 

- Det hjælper, at vi ved, at vi har noget at stå op til hver dag og ikke skal frygte, at det hele går i stå på samme måde som tidligere, siger Tom Rasmussen. 

Global Gravity har slået igennem med sit system TubeLock, som er et TTRS (Tubular Transport and Running System). TubeLock bruges til sikkert at transportere rør til og fra offshore installationer, i stedet for som hidtil hvor man bare viklede et wireslæng rundt om et budt rør og så sendte dem afsted.

- Vi er nu aktive på fire kontinenter, og det bedste af det hele er at Total igen begynder at bore i Danmark igen til næste år, så langt om længe har vi igen et lokalt marked at servicere. Derudover håber vi at brede os mere i nogle af de markeder vi allerede er aktive på så jeg tror på at vi kommer ud med et godt resultat igen i år, siger Tom Rasmussen. 

Nyhedsbrev