Oliepriserne stiger efter tæt amerikansk valg

Det blev ikke til en stor sejr for Joe Biden, som flere prognoser ellers havde spået, hvilket vækker glæde på oliemarkedet.
5. NOV 2020 11.58

Det er endnu uvist, hvem der bliver USA's næste præsident. I skrivende stund peger pilen mod demokraternes Joe Biden, men det er dog sikkert, at det ikke er blevet nogen knusende sejr, som flere prognoser ellers havde forudset. 

Samtidig ser det ikke ud til, at demokraterne vil få et flertal i senatet. Dermed har republikanerne stadig en stor rolle at spille, selvom det skulle blive med Biden som præsident, hvilket vækker glæde i olieindustrien. 

Derfor er prisen på både den amerikanske WTI-olie og nordsøolien steget, efter det stod klart, at demokraterne ikke kom hjemtog alle stik ved valget.

Oliepriserne steg således med godt fire pct., mens markedet fortsat venter på, hvad det endelige resultat skulle blive.

Omvendt måtte virksomheder i vindindustrien som Vestas, Ørsted, Siemens Gamesa og Nordex se skuffet til, da det ikke blev en overbevisende sejr til Biden og hans plan om et skifte mod mere vedvarende energi.

Der mangler fortsat en afgørelse for en række afgørende svingstater, men eftersom præsident Donald Trump har krævet omtælling i flere stater, kan det trække ud med den endelige afgørelse.  

Nyhedsbrev