Trump forlænger boringsforbud i svingstater

Donald Trump har forlænget et forbud mod offshore boringer i Florida, Virginia, Georgia, North Carolina og South Carolina. Tidligere har præsidenten ellers været fortaler for at netop at afskaffe forbuddet.
29. SEP 2020 10.12

Den amerikanske præsident Donald Trump har tidligere ikke lagt skjul på sin støtte til olieindustrien og generel skepsis mod vindmøller og klimaforandringer.

Ikke desto mindre har præsidenten for nyligt forlænget boringsforbud i yderligere tre stater, der nu gælder i alt fem, skriver NPR

Det er dog ikke i fem tilfældige stater. Det er blandt andet i Florida, Virginia, North Carolina, som alle er såkaldte svingstater,  der kan være afgørende for valget til november. Også Georgia kan komme til at spille en vigtig rolle i valget. 

Forbuddet kan dog blive omgjort i fremtiden, som præsidenten da også gjorde klart ved et vælgermøde.

- Hvis I gerne vil have olierigge derude, så bare sig til. Så fjerner vi  det bare (forbuddet). Det vil jeg sagtens kunne forstå, sagde præsidenten ved vælgermødet. 

Forlængelse at forbudet kommer som en overraskelse, da Donald Trump tidligere havde været åben overfor idéen at annullere forbuddet i Flordia, hvor det nu i stedet bliver forlænget til 2032.

Demokraternes kandidat var da også hurtigt ude og påpege holdningsskiftet, da det først blev annonceret, at forbuddet ville blive forlænget i Florida, som var blandt de første stater, der blev omfattet af initiativet.

esl

Nyhedsbrev