Total indgår PPA-aftale med sig selv i Spanien

Total køber 3,3 GW solenergi i Spanien, som skal gøre Totals aktiviteter i Europa grønne i 2025.
28. SEP 2020 11.52

Total har indgået en aftale om at udvikle 3,3 GW solenergi i Spanien i samarbejde med det spanske energiselskab Ignis, som skal stå for opførelsen. 

Opførelsen af solenergi-projekterne forventes at starte i 2022 og skal efter planen stå færdig i 2025. Dermed har Total 5 GW solenergi i sit energiportfølje i Spanien. 

Total har med aftalen med Ignis desuden indgået en PPA-aftale for 3 GW af elektriciteten, som skal være med til at gøre Totals europæiske aktiviteter drevet af grøn elektricitet. 

Det kræver, at Total aftager godt seks TWh årligt fra de kommende VE-anlæg, hvilket gør aftalen til den største kommerciele PPA-aftale indtil videre. 

- Total er hurtigt ved at blive et førende, brede energileverandører i Spanien ved både at involvere sig i produktion af vedvarende- og naturgasbaseret elektricitet samt i distributionen af naturgas og el, siger Totals administrerende direktør Patrick Pouyanné. 

- Beslutningen for at investere massivt i VE-kapacitet til at forsyne vores industriele aktiviteter i Europa med grøn energi er et konkrent bevis på vores beslutning for at bevæge os mod at at mindske vores CO2-udledning i tråd med vores klimamål, siger Patrick Pouyanné. 

Ørsteds aftale med TSMC i Taiwan, der er underleverandør til blandt andet Apple, er den største enkeltstående PPA-aftale, hvor TSMC aftager 920 MW fra Ørsteds Greater Changhua 2b & 4.

Google indgik i år den hidtige største samlede PPA-aftale, da Google sammen med andre techgiganter indgik en PPA-aftale på 1,6 GW. Aftalen består dog af 18 aftaler fordelt over det meste af verden. 

 

 

 

 

Nyhedsbrev