Saudi-Arabien vil holde fast i nedjusteringer

Oliepriserne stiger efter et positivt Opec+ møde, hvor Saudi-Arabien skruede bissen på overfor de lande, som kunne finde på at bryde med de aftalte nedjusteringer.
18. SEP 2020 14.10

Oliepriserne slutter ugen af med store stigninger, efter Opec+ mødtes torsdag, hvor gruppens de facto leder Saudi-Arabien, truede med bål og brand, hvis nogen af medlemmerne skulle bryde med de aftalte nedjusteringer i olieproduktionen, skriver RT

Opec+ forlængede nedjusteringerne i olieproduktionen, som blev indgået for at imødekomme den faldende efterspørgelse, der ramte markederne efter coronakrisen. 

Saudi-Arabiens energiminister prins Abdulaziz bin Salman advarede efter mødet de lande, som skulle overveje ikke at følge nedjusteringerne. 

- Overproduktion og forsøg på at skjule manglende overholdelse er forsøgt mange gange tidligere, og det ender altid med at fejle. De opnår intet andet end at skade vores omdømme og troværdighed, udtalte Abdulaziz bin Salman efter mødet. 

Ifølge Det Internationale Energiagentur har blandt andet de Forenede Arabiske Emirater kun overholdt ti pct. af de aftalte nedjusteringer, hvorfor Abdulaziz bin Salman gjorde det klart, at de var klar til at gøre gengæld på markedet, hvis ikke medlemmerne skulle følge aftalen. 

Tidligere har Irak og Nigeria har ikke overholdt Opec-aftaler, hvilket de efterfølgende har undskyldt og vil nu opveje dette med yderligere nedjusteringer i produktionen. 

esl

Nyhedsbrev