Oliepriserne i lille genrejsning efter tilbagefald

Oliepriserne er steget +5 pct. i denne uge, efter fald på 10-15 pct. siden starten september. Opec+ holder møde senere torsdag.
17. SEP 2020 10.37

På godt en uge mistede oliepriserne mere end tre måneders fremgang, som var kumuleret henover sommeren. Men ved indgangen til september faldt priserne skarpt med 10-15 pct. i den første uge af måneden. 

Siden har priserne på den amerikanske WTI-olie og Nordsøolien stabiliseret sig, mens de i denne uge er begyndt at komme sig igen, hvor priserne fra mandag til onsdag steg med godt tre dollar per tønde olie, svarende til en stigning på 6-8 pct. 

Priserne faldt efter nye bekymringer i forhold til coronavirus og -restriktioner. Priserne stiger nu igen, da er opstået en usikkerhed på forsyningssiden i forbindelse med en række voldsomme storme og orkaner, der for tiden truer og har ramt USA, skriver Financial Times

Det kan derfor forventes, at orkansæsonen kommer til at have en kortvarig effekt på oliemarkedet. Vejrforholdene har ifølge Rystad Energy betydet en mindsket produktion på 3-6 mio. tønder olie dagligt i USA. 

Opec+ har et møde senere torsdag, hvor netop produktionsniveauet er til diskussion samt at evaluere de aftalte nedjusteringer i olieproduktionen, som har været gældende, siden coronakrisen begyndte.

FT forventer ikke, at nedjusteringer vil blive ekspanderet yderligere, hvor særligt Saudi-Arabien er klar til at producere løs trods de lave priser.    

 

Nyhedsbrev