Nye ben til Tyra Øst

Kranskibet Sleipnir og slæbebåden Varazze er ankommet til gasfeltet Tyra Øst i Nordsøen med nye jackets. Leder af genopbygning holder foredrag tirsdag om genopbygningen.
14. SEP 2020 10.37

Energiselskabet Total er nået et stort skridt længere med genopbygningen af gasfeltet Tyra Øst.

I weekenden ankom Kranskibet Sleipnir og slæbebåde Varazza med to nye jackets til henholdsvis procesplatformen og til beboelsesplatformen.

Leder af genopbygningen Morten Hesselager Pedersen holder tirsdag eftermidag foredrag om netop genopbygningen af Tyra-feltet på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, som DK Havenergi ligeledes vil dække.

Morten Hesselager Pedersen startede ved Maersk Oil i 1997 som ingeniør og tilbragte sine første fire år offshore på borerigge og stimuleringsfartøjer. I 2002 flyttede han til Qatar og tilbragte det meste af de næste otte år på Al-Shaheen-feltet som reservoiringeniør.

I 2010 flyttede Morten Hesselager Pedersen til Houston som projektleder, ikke-opererede dybvandsaktiver i Mexicogolfen. Efter to år i USA vendte han tilbage til Qatar og blev udnævnt til projektleder for feltudviklingsplan (FDP) i 2012 til knap 10 mia. dollars.

Senest har Morten Hesselager Pedersen arbejdet hos Total Exploration & Production Denmark, oprindeligt som Asset Manager for Tyra Asset og i øjeblikket som Vice President og chef for Tyra Redevelopment.

cgt

Nyhedsbrev