CO2-kvotepris tilbage på niveau før coronakrisen

CO2-kvotepriserne dykkede under coronakrisen, men er nu tilbage på samme niveau som året forinden.
10. SEP 2020 10.33

Mens coronakrisen betød, at vi alle fløj og kørte mindre, mens strømforbruget og købelysten også faldt. Der blev derfor købt færre CO2-kvoter, og prisen dykkede sammen med efterspørgelsen. Krisen gjorde det altså billigere at udlede CO2.

Men ligesom oliepriserne er steget siden kollapset i efterspørgelsen i foråret, er efterspørgelsen efter CO2-kvoter - og dermed prisen - ligeledes steget.  

Kvoteprisen er nu tilbage på samme niveau som på samme tid sidste år, hvor oliepriserne modsat stadig halter efter markant efter niveauet fra før coronakrisen. CO2-kvoteprisen lukkede i 202,81 kr. per ton CO2, mens det på samme tid sidste år var 201,36 kr. per ton CO2

Kvoteprisen har faldet godt ti pct. siden slutningen af august, hvor prisen lå omkring 220 kr./ton, hvilket hænger sammen med den faldende efterspørgsel og efterfølgende fald for oliepriserne i den seneste uge. 

Da kvoteprisen var på sit laveste under coronakrisen var den på 114 kr./ton, hvilket skabte bekymring for den grønne omstilling, forklarede afdelingschef ved Dansk Energi Kamilla Thingvad tilbage i marts.

- Billigere kvoter gør det sværere for vindmøller og solceller at presse kul ud af Europas kraftværker og udskyder det punkt, hvor de grønne energiprojekter kommer af sig selv uden støtte, siger  Kamilla Thingvad.

esl

 

Nyhedsbrev