Britisk regering har stadig ikke taget stilling til Shells efterladte fundamenter

Den britiske regering har udskudt beslutningen om, hvorvidt Shell skal have lov til at efterlade fundamenterne af tre platforme i Nordsøen. Shell får kritik for planerne.
4. SEP 2020 12.34

Den britiske regering har endnu ikke taget stilling til, hvorvidt Shell skal have lov til at efterlade fundamenterne til tre offshoreplatforme i Brent-feltet i Nordsøen, skriver Energy Voice.

Det omhandler benene af de tre platform Brent Bravo, Charlie and Delta, som Shell har planlagt at lade stå i Nordsøen, efter at man har nedtaget hovedplatformene. 

Det vil dog efterlade store mængder stål og olie i Nordsøen, lyder krikken. Greenpeace arrangerede en demonstration i slutningen af august, hvor organisationen opfordrede Shell til at rydde op efter sig og ikke bruge havet som en losseplads. 

Tyskland, Danmark og Holland har ligeledes forholdt sig kritisk til Shells planer og at den britiske regering ikke har sat foden ned overfor olieselskabet. 

En talsmand for Ospar Kommissionen, som har til formål at beskytte Euopas havmiljø, fortæller, at den britiske regering har udskudt beslutningen vedrørende de tre platforme, og at myndighederne ikke har givet nogen melding om, hvornår man muligt når frem til en beslutning.

De britiske myndigheder mødtes sidst om emnet for 11 måneder siden. 

esl

Nyhedsbrev