Pioneering Spirit sejler endnu en nedtaget boreplatform i havn
Pioneering Spirit ankommer med Ninian North lastet ved Dales Voe ved Lerwick Port.
Foto: Rory Gillies, Shetland Flyer Aerial Media, Lerwick Port

Video:
Pioneering Spirit sejler endnu en nedtaget boreplatform i havn

Den enorme Pioneering Spirit, som fragtede Tyra-platformene til Frederikshavn, fortsætter sit arbejde i Nordsøen, hvor den nu har transporteret den 14.200 ton tunge Ninian Nothern-platform i havn
1. SEP 2020 9.46

Heeremas enorme Pioneering Spirit fragtede i august de to Tyra-hovedplatforme fra Tyra-feltet og ind til Frederikshavn, hvor de 14.000 ton tung platforme skulle hugges op af Modern American Recycling Services’ (M.A.R.S.) nyanlagte genanvendelsesværft. 

Pioneering Spirit har nu gennemført et endnu tungere løft, da skibet fragtede den 200 ton tungere Ninian Nothern Platform fra Ninian-feltet nordøst for Shetland og til havnen i Lerwick på Shetland.

Ninian-platformen blev installeret i 1978 og har været i drift siden 1980, hvor den producerede 90.000 tønder olie om dagen på sit højeste. Produktionen lukkede ned i 2017 

Platformen skal ophugges på Dales Voe i Lerwick, hvor man håber at kunne genanvende op mod 97 pct. af platformen. Det er den første platform, der skal ophugges på det nye anlæg ved Dales Voe.

- Ankomsten af Ninian Nothern-platformen til Dales Voe er et tiltrængt boost til aktiviterne på Shetland, efter coronakrisens nedgang, og det er vigtigt skridt i udviklingen af Lerwicks omdømme som et aktivt og førende center for nedtagningen af olieplatforme, siger Lerwicks havnechef Calum Grains.  

esl

Nyhedsbrev