Total afslutter nedtagningen af Tyra-platforme
Total har afsluttet nedtagning af Tyra-platformene efter mere end 30 løft.
Foto: Total Denmark

Total afslutter nedtagningen af Tyra-platforme

Efter mere end 30 løft på i alt godt 50.000 tons har Total nu afsluttet nedtagningen af Tyra-platformene. Dermed gør Total klar til næste kapital i genopbygningsprojektet.
12. AUG 2020 13.31

Total har nu nu afsluttet nedtagningen af de synkende Tyra-platforme, efter den gamle Tyra Vest beboelses- og procesplatform ankom i land i Frederikshavn tirsdag, hvor alle platformene nu skal genanvendes. 

Det oplyser Total i en pressemeddelelse. 

- Med en sikker og succesfuld afslutning af nedtagningen af Tyra har vi skrevet et nyt kapitel i den danske olie- og gashistorie, og det får endnu større betydning, idet Tyra-feltet er en vigtig del af den danske energiinfrastruktur, siger Morten Hesselager Pedersen, Projektdirektør for Tyra-genopbygningen.

- Vi har banet vejen for det nye Tyra, der vil åbne mulighed for ny naturgasudvikling og for vores indsats for en bæredygtig operation. Vi forventer en 30 pct. reduktion i CO2-udledningen fra Tyra. 

Nedtagningen af Tyra-platformene har stået på siden juni og har bestået af mere end 30 løft, der tilsammen har en vægt af godt 50.000 ton, der nu er blevet transporteret til Frederikshavn, hvor 95 pct. af platformene skal genanvendes.  

- Med nedtagningen af hovedplatfromene afsluttet sikkert og til tiden kan vi se frem mod det næste kapitel i det store genopbygningsprojekt - ankomsten af de nye højteknologiske Tyra-platforme i Nordsøen. Det er her, vi starter det store installationsarbejde, der i høj grad afhænger af vores mange lokale partnere i Esbjerg, siger Morten Hesselager Pedersen.

esl

Nyhedsbrev