Oliepriser nåede højeste niveau i fem måneder

Der er fortsat optimisme at se på oliemarkederne, selvom flere selskaber har præsenteret hårdt ramte kvartalsregnskaber.
10. AUG 2020 13.39

Oliepriserne nåede det højeste niveau i fem måneder i sidste uge, mens de store olieselskaber en efter en præsenterer hårdt ramte kvartalsregnskaber. 

BP, Exxon Mobil, Shell og Total har alle præsenteret historisk svage regnskaber. Senest har det nationale Saudi Aramco præsenteret sit kvartalregnskab og en omsætning, der er faldet 73 pct, skriver Al Jazeera

Flere af selskaberne gjorde klart i deres regnskaber, at de lave oliepriser har båret en stor del af ansvaret for de skuffende regnskaber. Oliepriserne er dog fortsat på vej op, efter kollapset i foråret, og nåede i sidste uge det højeste niveau i fem måneder. 

Den amerikanske WTI-olie åbnede sidste uge i 41 dollars per tønde olie, mens den var oppe og vende 42,2 dollars, inden priserne faldt mod slutningen af ugen. Efter en stigning henover weekenden, åbende priserne i 41,8 dollars. 

Nordsøolien havde ligeledes en god uge, efter den åbnede i 44,15 dollars per tønde. I midtugen nåede Nordsøolien over 45 dollars, og åbnede denne mandag i 44,8 dollars. 

Dermed vendte priserne i det højeste niveau i de sidste fem måneder, efter de begyndte at dykke i februar og marts. Der er dog stadig et stykke op til priserne før kollapset, som lå på den anden side af 50 dollars per tønde. 

esl

 

 

Nyhedsbrev