DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Exxon Mobil med endnu et historisk underskud

Den amerikanske oliegigant Exxon Mobil præsenterede tidligere i 2020 det første kvartalsunderskud i 32 år. Det bliver nu fulgt op af et endnu større underskud i andet kvartal.
3. AUG 2020 9.26

Exxon Mobil præsenterede tilbage i maj det underskud i et kvartalsregnskab i 32 år. Der skulle dog ikke gå lang tid, før man igen måtte præsentere et kvartalsregnskab med røde tal. 

I årets andet kvartal har underskudet desuden vokset med 77 pct. i forhold til første kvartal. Begge regnskabskvartaler har været hårdt ramt af coronakrisen, lav efterspørgelse og lave oliepriser.

I årets andet kvartal har ExxonMobil et underskud på 6,8 mia. kr., hvor man i første kvartal havde et underskud på godt 3,9 mia. kr. Det står i hård kontrast til sidste år, hvor Exxon Mobil havde et overskud i andet kvartal på 19,8 mia. kr. 

Underskudet kommer tildels efter en faldende omsætning, som i 2020 faldt til under halvdelen af omsætningen året forinden. 

Tilmed er Exxon Mobil et af de få større olieselskaber, som ikke har valgt at nedskrive deres vurdering af de fremtidige oliepriser, hvilket har givet en stor nedskrivning af andre selskabers værdier. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet