Energy Cluster Denmark får hovedsæde i Aalborg

Den kommende energiklynge Energy Cluster Denmark har valgt Aalborg til sit kommende hovedsæde, hvilket giver skuffelse i Esbjerg.
29. JUN 2020 11.14

Energy Cluster Denmark får nyt hovedsæde i Aalborg, oplyser Energy Cluster Denmark i en pressemeddelelse. 

Der har ellers været kamp om, hvem der skulle huse den kommende energiklynges hovedsæde. 

I sidse uge bejlede Esbjerg offentligt til Energy Cluster Denmark, hvor man mente, at det ville være et naturligt valg, at placere klyngen i Esbjerg, som slår sig op på at være Danmarks 'Energimetropol'.

Men også Nordjylland har budt sig til, hvor borgmestrene Arne Boelt (S) fra Hjørring, Birgit Hansen (S) fra Frederikshavn og Thomas Kastrup Larsen (S) har sammen skrevet til regeringen og argumentereret for, at det nye hovedsæde skulle blive i Aalborg, skriver JydskeVestkysten

Nu er valget endt på Aalborg, mens der oprettes yderligere fem kontorer i Esbjerg, Aarhus, København, Sønderborg og i Trekantsområdet. 

- Det er vigtigt for bestyrelsen, at økosystemet for energiteknologi har let adgang til at samarbejde om innovation. Derfor etablerer vi i alt seks kontorer i hele landet, hvoraf et bliver hovedsædet Aalborg, som bliver en stærk grøn base for os, udtaler Peder Østermark Andreasen, bestyrelsesformand for Energy Cluster Denmark.

Det er en beslutning, som møder skuffelse i Esbjerg, hvor knapt hver tredje af medlemsvirksomhederne er placeret. 

- Det er selvfølgelig et uheldigt signal for Esbjerg, at byen som selvbenævnt energimetropol med virksomheder indenfor vind og olie- og gas og andre energiformer mister dette hovedsæde, siger Jens Peter Thomsen, direktør og indehaver af virksomheden Ocean Team Group A/S, som er en af de aktive medlemsvirksomheder, skriver JydskeVestkysten.

esl  

Nyhedsbrev