DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Carbon Tracker:
Flere olieselskaber halter efter egne klimamål

Flere olieselskaber skal skrue op for deres ambitioner, hvis de skal leve op til deres egne klimamål, der ellers risikerer blot at ligne et forsøg på greenwashing.
26. JUN 2020 10.39

Flere af de store olieselskaber halter efter deres egne klimaambitioner, viser en opgørelse af analyseinstituttet Carbon Tracker.

I opgørelsen har Carbon Tracker ligeledes rangereret ni olieselskaber for deres klimaambitioner. Her klarer de europæiske energiselskaber sig bedst, hvor Eni, Repsol og Bp indtager de tre øverste pladser i rangeringen. 

I den følgende gruppe kommer Shell, Total og Equinor. Her skriver Carbon Tracker, at Shell og Total har sat en 'net zero' målsætning, men at der mangler tiltag for absolutte reduktioner.

Nederst i rangeringen finder man de amerikanske olieselskaber Chevron, Conoco-Phillips og Exxon-Mobil.

- I sig selv er net-zero mål ikke tilstrækkelige til at nå Paris-målene. For at nå dem, er man nødt til at erkende, at der er absolutte begrænsninger i det globale CO2-regnskab, fortæller Mike Coffin, der er forfatter til rapporten og er olie- og gas annalytiker hos Carbon Tracker. 

- Strategier, som ikke lever op til både miljø og økonomiske bekymringer hos investorer, risikerer at blive set som forsøg på greenwashing.  

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet