Ledighed i Esbjerg steget med 33,5 pct.

KORT NYT7. MAJ 2020 8.57
TEMA: Corona

Olie- og gasbranchen er en af de sektorer, der er ramt særligt hårdt under coronakrisen. Det kan blandt andet ses i Esbjerg Kommune, som er hjemsted for en stor del af Danmarks offshore-industri. Her er der kommet 33,5 pct. flere ledige siden d. 8. marts, skriver JydskeVestkysten

- Det er vel nærmest indbygget i vores dna, at vi ikke giver op på grund af lidt blæst. Det kommer os nok lidt til gode i disse tider forstået på den måde, at vi har mange velkonsoliderede virksomheder, som igennem mange år har ageret fornuftigt og generelt set har en god økonomi. Vi skal dog samtidig huske at tage forbehold for, at situationen kan udvikle sig, eksempelvis ved en større krise i olie- og gasbranchen, ligesom alle efterskælvene fra den nuværende krise jo heller ikke kan måles endnu, vurderer Karsten Rieder, erhvervschef i Business Esbjerg.

Samlet set har Esbjerg dog klaret sig lidt bedre gennem krisen end resten af landet, hvor der i gennemsnit er kommer 38,4 pct. flere ledige til. Det skyldes ifølge en intern undersøgelse i kommunen, at flere af virksomhederne var godt polstret inden krisen. 

esl

Nyhedsbrev