DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Mens der under coronakrisen har været alt for meget olie på markedet, kan situationen være omvendt i fremtiden.
Foto: Total Media

Manglende investeringer kan give høje oliepriser i fremtiden

Mens coronakrisen har fået olieselskaber til at trække investeringer i land, kan det betyde, at man ender med en underforsyning i fremtiden - og dermed høje priser.

Under coronakrisen og de styrtdykkende oliepriser, har en række olieselskaber nedjusteret sin produktion, aflyst projekter og udskudt investeringer for at reducere udgifterne.

Dermed er den samlede olieproduktion faldet med omkring ti pct., men de manglende investeringer kan få langsigtede konsekvenser, vurderer Rystad Energy. 

I en ny analyse, sammenligner Rystad Energy deres tidligere vurderinger for olieproduktionen i 2025 mod de nye vurderinger, som viser, at der i 2025 kan være en underforsyning på fem mio. tønder olie pr. dag. 

Dette hul kan dog fyldes ud af Saudi-Arabien, Irak og De Forenede Arabiske Emirater, som kan skrue op for produktionen med tre-fire mio. tønder olie pr. dag, mens også USA kan skrue op for produktionen.

Men det kan også betyde, at oliepris-niveauet kommer til at stige. 

- Mens efterspørgelsen forventes at rette sig, er Opec-landene nødt til at øge deres udbud markant, ellers vil markedet blive ramt af endnu højere priser end vores base-case forudsigelser, siger Espen Erlingsen fra Rystad Energy. 

Rystad Energys base-case pris forudsigelse er på 68 dollars pr. tønde olie. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet