Myndigheder verden over overvejer mulige hjælpepakker til olievirksomheder

I USA, Norge og Skotland er nødhjælpspakker til olieindustri kommet på tale, mens corona-krisen fortsat presser olieprisen i bund. Op mod en mio. jobs er i fare, vurderer Rystad Energy.
22. APR 2020 14.31
TEMA: Corona

Regeringer verden over har forsøgt at holde borgere og virksomheder ovenvande med den ene økonomiske hjælpepakke efter den anden. Og nu overvejer flere regeringer verden over, hvorvidt man nu skal komme olievirksomheder til hjælp. 

Således har USA's præsident Donald Trump tweetet sin støtte til olieindustrien. 

- Vi vil aldrig svigte den fantastiske amerikanske olie- og gasindustri. Jeg har bedt energiministeren og finansministeren om at udarbejde en plan, der vil stille midler til rådighed, så disse meget vigtige selskaber og job vil være sikret langt ud i fremtiden, skrev Donald Trump i et tweet i kølvandet på olienedturen i starten af ugen. 

I Norge har 33 borgmestre opfordret regeringen om at reagere på oliekrisen, da det ellers vil betyde aflyste projekter og mistede arbejdspladser, skriver Aftenbladet

Også i Skotland har førsteminister Nicola Sturgeon også talt om mulighederne for at komme den nødstedte olieindustri til hjælp for at redde jobs i Skotland, skirver Energy Voice

Rystad Energy advaret mod at den kombinerede olie- og corona-krise kan koste op mod hver femte i olieindustrien deres job, hvilket svarer til op mod en mio. jobs. 

esl

 

Nyhedsbrev