DK Havenergi

WTI-olien runder milepæl

I sidste uge var det nordsøolien, der rundede 80 USD-mærket, og mandag fulgte den amerikanske WTI-olie med.
12. OKT 2021 14.30

Energikrisen raser fortsat over hele verden, og det sender olieprisen i vejret. Mandag nåede den amerikanske WTI-olie således over 80 USD per tønde. Det er første gang siden 2014, at WTI-olien runder den milepæl, da den endte i en pris på 80,52 USD. 

Den er kun en uge side, at også nordsøolien rundede samme 'hjørne' på 80 USD, og siden er den fortsat opad. Mandag lukkede den i 83,65 USD per tønde. Prisen på både WTI og nordsøolien forsætter opad tirsdag og bliver ved middagstid solgt til hhv. 81,08 og 84,01 USD per tønde. Nordsøolien når dermed sit højeste niveau i tre år. 

- Der er helt bestemt en frygt for, at udbuddet ikke vil være tilstrækkeligt, siger Fiona Cincotta, der er senior financial markets analyst hos City Index ifølge Bloomberg. Ifølge Fiona Cincotta vil selv en OPEC beslutning om at komme markedet til hjælp ved at sælge ud af sine ekstralagre ikke nødvendigvis være nok og til at dæmpe markedet. Derfor kan oliepriser på over 90 USD komme på tale i nær fremtid. 

Og assistance ser der da heller ikke ud til at være på vej fra hverken OPEC+-landene eller andre olierige nationer.

OPEC+-landene besluttede i sidste uge mod forventning ikke at fravige sin politik fra juli om 'blot' at øge produktionen med 400.000 tønder olie om dagen hver måned for at udfase den tidligere produktionsnedskæring på 5,8 mio. Der var en udmelding, der for alvor satte gang i prisstigninger på oliemarkedet. 

Olieprisen er siden midten af august steget med over 20 pct. 

https://www.dkhavenergi.dkartikel/wti-olien-runder-milepael