DK Havenergi
Tyra II er ankommet til Nordsøen
Topsiderne til Tyra II er ankommet til Nordsøen med transportskibet Big Roll Beaufort. I baggrunden ligger kranskibet Sleipnir allerede parat til at løfte siderne på plads.
Foto: Total Energies

Tyra II er ankommet til Nordsøen

Søndag morgen ankom Tyra II's nye topsider til Nordsøen.
29. AUG 2021 14.44

Det er en historisk dansk begivenhed på Nordsøen, for de nye topsider til det kommende Tyra II-felt er ankommet. Det skete søndag morgen klokken 6:45, skriver Morten Hesselager Pedersen på LinkedIn. Han er vice president hos Total Energies i Esbjerg og chef for re-etableringen af det nye Tyra II.

Morten Hesselager Pedersen skriver også, at Total Energies-holdet bød topsiderne velkommen på Nordsøen, da transportskibet Big Roll Beaufort ankom med dem. Besætningen på skibet er nu i færd med at løsne transport-befæstigelsen, inden det ventende kranskib Sleipnir skal løfte siderne på plads.

Topsiderne er ankommet efter en 16.000 km lang sørejse fra Singapore, hvor de er blevet produceret. Platformerne forlod Singapore i slutningen af juli, da Sembcorp Marine kunne erklære, at deres del af arbejdet nu var færdiggjort. 

Sembcorp Marine har været udfordret af coronapandemien i forbindelse med fremstillingen af platformene. Udfordringerne har været en medvirkende årsag til den forsinkelse, der har ramt opstarten på Tyra-projektet. Opstarten af produktionen var oprindeligt planlagt til 1. juni 2022, men nu bliver det først 1. juli 2023, har TotalEnergies tidligere meldt ud.

Morten Hesselager Pedersen opfordrer sit følgeskab på det professionelle sociale netværk til at følge arbejdets videre gang samme sted.

jel

https://www.dkhavenergi.dkartikel/tyra-ii-er-ankommet-til-nordsoeen