Total, Equinor og Shell ønsker at opsætte et joint-venture selskab med 4,7 mia. kr. i ryggen.
Foto: Equinor

Total, Equinor og Shell planlægger at investere 4,7 mia. kr. i CO2-lagring

Total, Equinor og Shell har annonceret planer om at investere stort i Carbon Capture-projektet Northen Lights i Norge.
19. MAJ 2020 12.00

Total, Equinor og Shell har annonceret planer om at investere 4,7 mia. kr. i Carbon Capture and Storage (CCS) projektet Northern Lights i Norge. 

Trioen ønsker at opsætte et joint-venture selskab til at investere og arbejde med projektet, som skal undersøge mulighederne for at lagre COi et af de felter, hvor man tidligere har hentet olie op fra. 

Nothern Lights-projektet omfatter både fangst, transport og lagring af CO2, som kan være en vigtig teknologi i forsøget for at nedsætte mængden af CO2 i atmosfæren. 

- Nothern Lights-projektet kan blive det første skridt i at udvikle en værdikæde for Carbon Cature and Storage, hvilket er essentielt for at nå de globale klimamål fra Paris, siger Anders Opedal, vicepræsident for Technology, Projects & Drilling hos Equinor. 

De tre oliegiganter har indleveret en ansøgning hos den norske regering med deres planer. Investeringen og det mulige joint-venture selskab skal nu have grønt lys fra de norske myndigheder og EFTA Surveillance Authority, som sikrer at EU's handelsaftaler overholdes i EU's frihandelsområde overholdes. 

Projektet vil kunne komme særligt den pressede offshoresektor i Norge til gode. Equinor fremhæver, at godt 57 pct. af investeringerne vil gå til norske underleverandører. 

esl

https://www.dkhavenergi.dkartikel/total-equinor-og-shell-planlaegger-at-investere-4-7-mia-kr-i-co-sub-2-sub-lagring